Själavandring

 

Solna kyrka
.
Det var verkligen mörkt på Norra kyrkogården denna Alla Helgons kväll. Verkligen mörkt. Vi irrade än hit och än dit och halkade omkring på mausoleikullar och ledde varann fel under ett par timmar, men rätt kom vi ju ändå eftersom vi såg alla gravljusen och anade spännande former. Anade mer än såg. Och jag fick sån lust att gå tillbaks och fotografera, framför allt gravarna insprängda i bergen och den judiska avdelningen. Det ska bli av. Endera året!

.

.

Norra kapellet hölls öppet och det var roligt att få kika in i denna lilla men imponerande byggnad. Med en kupol som hette duga blev rymden därinne enorm. Utanför kunde man elda vantarna på brasa om men behövde. Men det var milt och stilla och smådimmigt och alldeles perfekt allhelgonaväder.

.

.

Förra året släpade K och jag omkring med stativ på Skogskyrkogården. De bilderna finns under november 2011 i arkivet. I år hade jag lilla nyingkameran i fickan och naturligtvis kan bildkvaliten inte jämföras. Men jag tycker nog ändå att lillkameran gör sitt jobb. På fri hand, i hopplöst ljus, får den ändå till något som syns. Bra att veta till kommande äventyr!

.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s